Space Blog


Koktel od tri sastojka – Moscow Mule

16.09.2022

Moscow Mule, ranije poznat kao Vodka Buck, sastoji se od- vodke, ginger beer-a, i soka od limete. Popularno, ovo piće se servira u bakarnoj šolji koja zadržava hladnoću samog pića.

Ovaj koktel, iako mu ime kaže da potiče iz Rusije, je međutim nastao na Manhattan-u. Prvobitno ovo piće se zvalo Little Moscow, osmišljeno u Chatham hotelu u New York 1941. U to vreme se u New York-u pojavljuje i Ginger beer u proizvodnji Jack Morgan`s Cock`n`Bull.

Tri tvorca Moscow Mule-a, medju njima i sam Morgan, su se sastala u Chatam baru i na tom mestu stvorili popularan koktel. Pet dana kasnije koktel je nazvan Moscow mule. 1942. godine prema Insider Hollywood časopisu, Moscow Mule je postao najpopularnije piće Los Angeles-a.

Dolazi do stvaranja novih varijacija na ovaj koktel, jedna je od strane barmena Wes Price-a. On je pokušao da se reši lagera pića iz magacina koje nije mogao da proda. Izmedju ostalog u magacinu su takodje bile velike količine vodke i ginger beer-a. Niko od gostiju u to vreme nije samoinicijativno poručivao vodku ili ginger beer. Prvi koktel koji je Wes napravio od lagera koji nije mogao da se proda napravio je poznatom glumcu Broderick Crawford.

Veliki doprinos popularnosti ovog koktela dali su poznati muzičari i glumci. Njima se dopao sam servis koktela u bakarnim šoljama, i kada bi jedan od njih video da je neko naručio piće servirano ovako atraktivno odmah bi zatražio isto takvo piće.

Moscow Mule recept:

Vodka 45 ml

Ginger beer 120 ml

Sok od limete 15 ml

Metod pravljenja: U bakarnu šolju sipati vodku, ginger beer, i sok od limete. Dodati mrvljeni led tako da šolja bude puna, zatim sastojke promešati kašikom. Ukrasiti koktel sa kolutom limete.

Prijavite se na našu
newsletter listu

Pratite nas:

Energystar D.O.O. © 2024. Sva prava zadržana. Razvoj

0