Space Blog


Od osnivanja 1843. godine, Krug je jedan od najpoznatijih i najprestižnijih brendova u svetu šampanjaca

25.04.2024
Krug Grand Cuvee

JOSEPH KRUG

Joseph Krug, vizionarski nekonformistički osnivač, rođen je 1800. godine u Majncu, gradu koji se nalazi u vinogradarskom regionu. Bio je radoznao, talentovan, sa ambicijom da radi u Šampanji. Joseph Krug je 1834. godine angažovan u jednoj od dve najznačajnije kuće šampanjca u to vreme.

Shvatio je da je prava suština šampanjca samo zadovoljstvo. Joseph je verovao da bi dobra kuća šampanjca trebalo da bude u mogućnosti da ponudi svoj najbolji šampanjac svake godine, ali načini rada u regionu zahtevali su da čekaju dobre godine da bi napravili veoma dobre šampanjce. Zaista, varijable u vremenu mogle bi da dovedu do dramatičnog kolebanja kvaliteta iz godine u godinu, što dovodi do toga da se proizvođači u potpunosti oslanjaju samo na dobre godine.

Joseph Krug je doveo u pitanje ove navike; pitao se zašto treba čekati dobre godine da bi se napravio veoma dobar šampanjac. Pošto je šampanjac sve o užitku, sanjao je da svake godine napravi najbolji šampanjac koji može da ponudi, bez obzira na godišnje klimatske varijacije.
U 42. godini, u vreme kada bi većina na njegovoj poziciji bila blizu odlaska u penziju, napustio je sigurnost udobne karijere da bi sve rizikovao i sledio svoj san. To nije bila laka odluka, ali on je bio spreman da svoju viziju stavi na probu. Godine 1843, Joseph Krug je osnovao kuću Krug & Compagnie.

Kako je njegov cilj bio da svake godine, bez obzira na klimu te godine, stvara šampanjce neospornog kvaliteta – najbolje što je mogao da ponudi, ključno za Josepha Kruga je bilo da svaku parcelu posmatra kao jedno pojedinačno vino. Šampanj regija je zapravo najfragmentiranija vinska regija na svetu. Posmatrajući svaku vinogradsku parcelu kao pojedinačno vino, kao i izgradnjom obimne biblioteke rezervnih vina iz mnogo različitih godina, Joseph Krug je ispunio svoj san.

Sa veoma originalnim pristupom pravljenju šampanjca, odlučio je da prevaziđe pojam berbe i stvori najizdašniji izraz šampanjca, svake godine: Krug Grande Cuvée. Tako je osnovao kuću u kojoj su svi šampanjci na istom nivou. Godine 1848, Joseph Krug je svoju viziju ispisao na stranice svoje lične beležnice od tamne trešnje za svog sina i potomstvo. Od tada, sveska je ključ za razumevanje razloga postojanja Kuće. Šest generacija porodice Krug ovekovečilo je ovaj san, obogaćujući filozofiju i zanat našeg osnivača.

KRUG GRAND CUVÉE

“NAJPUNIJI IZRAZ ŠAMPANJCA SA IZUZETNIM FINESAMA I JEDINI PRESTIŽNI ŠAMPANJAC KOJI SE REKREIRA SVAKE GODINE OD 1843.”

Krug Grand Cuvee

Krug Grande Cuvee je san jednog čoveka. Joseph Krug je želeo da njegovo ime nosi izuzetan šampanjac, u čemu je i uspeo. Kako bi to postigao imao je jedno pravilo, a to je da nikada ne napravi kompromis kada je u pitanju kvalitet. Mešanje različitih vina, različitih godina daje punoću ukusa i mirisa koje bi bilo nemoguće izraziti vinima jedne godine.
Sofisticiranost mu daje višegodnišnje (oko 7 godina) odležavanje u buradima. Sorte grožđa su Pinot Noir, Chardonnay i Pinot Meunier. Potrebno je preko 20 godina za proizvodnju svake boce Krug Grande Cuvée-a.

„Krug Grande Cuvée je rođen iz opsesije Joseph Krug-a da svojim klijentima svake godine nudi najbolje. To je najpotpuniji izraz šampanjca i ne postoji ništa slično njemu.“
„Svake godine se stvara novo i jedinstveno izdanje Krug Grande Cuvée od palete od 400 vina iz 14 različitih godina. Svako izdanje odgovara na istu viziju, ali nikada nije isto.“
„Ova boca je izvanredna mešavina 183 vina iz 12 različitih godina, najstarije iz 1990. i najmlađe iz 2007. Svaka čaša ove boce Krug Grande Cuvée plod je više od 20 godina strpljenja i zanata.“

Prijavite se na našu
newsletter listu

Pratite nas:

Energystar D.O.O. © 2024. Sva prava zadržana. Razvoj

0