Space Blog


Glenmorangie… U potrazi za savršenstvom

15.06.2022

Svaki brend zna koliko je dugačak i trnovit put do perfekcije. Zato ljudi iz Glenmorangi-a znaju da je na taj put bilo vredno krenuti.

Žirafa? Zašto baš ona?

Glenmorangie poseduje najviše bakarne lonce u Škotskoj. Visoki su 8 metara (26ft 1/4 inča) sa dugim bakarnim vratovima koji stoje na 5,14 metra (16ft 10 1/4 inča), i kao takvi, iste su visine kao potpuno odrasla žirafa! Što znači da samo najlakše i najčistije pare dođu do vrha, dajući glatkiji i elegantniji viski.

Samo dva puta

U Glenmorangie-u biraju najfiniju hrastovu burad u kojima sazreva viski. Ali to nije sve, jer ih svaki put koriste samo dva puta za Original (dok mnogi drugi koriste i do pet ili šest puta), obezbeđujući da se maksimalna količina ukusa ekstrahuje tokom sazrevanja, pružajući okrugliji i mekši ukus.

Pioniri u dodatnom sazrevanju

Bivajući pioniri ekstra sazrevanja (maceracije) pre skoro trideset godina, tvorci viskija i dalje putuju svetom u potrazi za onim najboljim, izuzetnim buradima. Buradima koji će pružiti dodatne, intrigantne slojeve ukusa originalnom karakteru Glenmorangie-a.

Izvor: Maison Glenmorangie

Prijavite se na našu
newsletter listu

Pratite nas:

Energystar D.O.O. © 2024. Sva prava zadržana. Razvoj

0